Beta-læsning

Du er færdig med dit manuskript, men vil gerne have andre øjne på det, før du sender det til et forlag eller udgiver det selv. Jeg er klar til at læse det i en såkaldt beta-læsning. Du sender dit manuskript til mig med 3 – 4 fokuspunkter for min læsning og respons.

Jeg læser hele manuskriptet igennem og giver kommentarer i margenen på både fokuspunkter og min umiddelbare oplevelse af manuskriptet. Det kan fx være, om der er ”kød” nok på personerne, om dialogerne fungerer eller om kompositionen er hensigtsmæssig. Jeg læser ud fra manuskriptets præmisser og de fokuspunkter, du har givet mig. Jeg begrunder mine meninger om dit manuskript, så det er en professionel læsning.

Som forfatter ved jeg, hvor vigtigt det er at få andre til at læse det igennem, man har skrevet. Jeg har læst rigtig meget både på faget litteraturvidenskab og som forfatter, og derfor har jeg stor faglighed, når det gælder om at læse manuskripter igennem.

Udtalelse:

Kære Inge-Helene

Mange tak for din læsning! For din overordnede respons – du er den første, der læser den, så jeg er meget glad. Jeg overvejer om der skal mere på Albert – og en anelse mere på Tom, det sted du relevant peger på. Og jeg vil arbejde lidt mere med slut-afsnittet. Og ikke mindst tak for dine meget relevante nedslag og kommentarer manus igennem! Over halvdelen er jeg umiddelbart helt enig i og resten sikkert også, når jeg får tid til at rette til. Alle dine nedslag er meget fint set og relevante i forhold til både personer og bogens tone – og i forhold til at fange mulige klicheer og finpudse ”Show – don´t tell-princippet.”

Mange venlige hilsner Connie

Connie Warnick Aagaard

Journalist, forfatter og cand.phil. litteraturhistorie

Priser for beta-læsning:

Timepris 400 kr.

Der gives rabat i tilfælde af større eller flere opgaver.

Back to Top